Thursday, July 26, 2012

ramadhan kali ini

assalamualaikum..


bertemu kembali setelah lama x update blog.. b'temu kita d'bulan yg mulia ini.. pejam celik pejam celik tup tup dah masuk 7 hari kita b'puasa.. anyway rasanya masih x t'lmbt bie nk ucapkan selamat menyambut bulan ramadhan yg mulia.. insyaAllah kita jadikan ramadhan kali ini yg t'baik dri ramadhan yg lepas.. sbb kita x thu samada kita msih b'kesempatan ke x lgi nk b'temu ramadhan yg serusnya.. hidup mati semua ketentuan Ilahi.. sebenarnya bie hanya seorg insan Allah yg bnyak kekurangan , so sempena ramadhan ini bie nk jadikan pentas untuk bie kenal sapa diri bie yg sbnar,bnyak dktkn diri dgn Allah.. insyaAllah sama2 lah kita tegur andai kata ad buat silap.. manusia xpernah t'lepas dari melakukan kesilapan.. anyway nie ad 1 video yg bie nk kongsi dgn korg,, mesti korg penah je tgok dkt facebook kan.. selamat menonton video and kita sama2 ambil point yg baik .. amin
video
p/s:selamat b'puasa

Wednesday, November 16, 2011

MUET

19 NOVEMBER 2011..
this date will coming soon..
nie lah trikh d'mna bie akn mndduki exam MUET.. cuak?? nervous?? everything bie rse,, mklum la english bie mcm kucar kacir sikit nie.. btway bie mesti struggle,, at least to get band 4.. bru la slesa nk amik course ape pun nty degree... hurm pape pun usha msty d'ikuti dgn doa kpada yg maha Esa sbb Dia yg mnentukan sgala nye.. ye kan?? nie la medium yg bie gnakan for my revision n preparation for my MUET.. all the best for you SHAHIRAH SAIDI..




p/s: hurm mlm nie dah nk grak blik K.Lumpur.. rse cam nk ngis.. msty rindu mak n ayh.. syang my family..

Tuesday, November 15, 2011




adoii blog dah b'hbuk dah.. tulah lme sgt xupdate.. bkn ape,, xsmpat la xde mse.. dlu2 kuliah n tutorial mmnjang.. skung nie ad la ruang sketika tk update blog nie.. tu pun sbb cuti sem,, kalau x haram nk update.. papepun cuti nie bie gna dgn sbaik mgkin.. cuti n rest puas2 ,, sbb next week sem2 dah b'mla.. so bie perlu sediakan persiapan mental n fizikal ,, fight,fight for my future.. tp sjak ddk umah nie prasaan slalu spoil rindu kwan2,rindu lect,dewan kuliah n blik ttorial.. yg pling rindu my roomate, jiran sebalkoni,n my group Z3.. rindu korang.. tp kalo blik kolej ,rindu makayah plak.. adoii nie la mnusia kalo xpenah b'syukur,, heE hurm nie gmbr2 bebudak Z3.. korg pling t'bek la.. syg korg

Friday, May 6, 2011

kmbali b'juang lgi!!

assalamualaikum semo !!
6 mei pnye story,,

LEPASAN SPM/SETARAF SESI AKADEMIK 2011/2012 [semakan boleh dibuat mulai 06 mei 2011 jam 12 tngah hari]..1st tu bie ingt upu bley check kol 12 pgi 06 mei..snggup bie tdor lwat(hahakk,,bia pown salu tdow lwat)tpat jam 12 a.m tu bie da dup dap xsaba nk check upu tp mlang nye semakan d'tnda k0l 12 p.m..so,,t'paksa la tunggu pgi esok plak..lam kol 12.15 tgah hri bie dah t'pacak kt dpn lappy ,,xsaba sgt nk check nie excieted nk tau dpt further study dkt mne..last2 pnantian bie slama ini sgat b'baloi..alhamdulillah bie dpt further study kt universiti malaya(um) jrusan yg d'twarkan asasi sains hayt akhir nyew t'capai jgak ape yg bie nak...alhmdulillah syukur ya Allah..
skung bie da tnam lam dri bie tok blaja lbey rjin dri spm pnyew...insya-allah dgn izin Allah impian bie akn jdi knyataan ..AMIN


so skung bie kna ucap slamat tinggl kt matrikulasi n.9 n medic mesir..hurm medic mesir..??actually parents bie n grandparents even cousin n uncle bie skali xbrpe stuju bie nk further study snE..bkn xbgus ...bgus tp skung kt sne situasi xbrpE aman..hurm insya-allah bie time twran um niE n truskan study kt mesia sahaja...

p/s:kpada kengkwan yg b'jya further study lam bdang yg d'impikn congrate ye..yg x b'jye cuba lgi..insya-allah rzeki anda ad d'mnE2..insya-allah

graduate..!!

5 MEI.. MAJLIS KECEMERLANGAN SPM 2010 bgi meraikan plajar2 cemerlng n bgi m'beri motivasi n bgi m'bkar smngat adik2 junior utk trus blaja...ape yg pling gembira ,,at last bie n rkan2 seperjuangn yg lain dpt merasa pkai jubah graduate,,suke sngat dah mcm org2 yg da hbis graduate plak ..heE :)act,,thn ni merupakn 1st time pihak skolah buat majlis mcm nie sbb batch saya ialah batch first.. kami b'bngga sbb tlh mnaikkn nama sekolah dgn mndpt result yg cemerlang Alhamdulillah



p/s:epy besday to my ex-class teacher PUAN SITI NOOR sep 5IBS syg c'gu...

Saturday, April 2, 2011

penat t0l~

today saturday,yesterday friday(1 april)..woo april 'pul' 2..aish xbek clebrate april 'pul' dosa2...kpada kwan2 yg mne clebrate besday 2 epy besday korg,,may allah bless you..epy besday 2 abg faris(my senior kt smkkc dlu)..n xlupe gax mirul n akma izdihar(kwan2 lme kt smkkc jgak)..okei2 kte b'blik ke cite asl ep...fuh jadual hri ni mmmg mgalahkn artis..dri pagi smpai ke ptang bz mmanjang..aish lenguh kaki d'buatnye..tp xpe kte kalau nkkn sesuatu msti lah kna korban mase skit..kan kan kan?????

pagi2 lgi da bangun solat then siap2 kna pgi latihan re-test kereta..waaaa penat sgat+ngntuk time ltihan 2..kaki pun nek lnguh sbb dah lme xdrive,,yelah nk buat cmnE asyik memerap lam bilik je..xklua2 lpas ari result d'umumkan(frust la ktekan tp syukur alhmdulillah xde "c")...pgi tmpat latihan dlam kol 8 lbih and then blik pkol 11 lbeh(lme jgak la practise,,almaklum la nk lulus kn..lau bley xnk da re-test bnyak2 kali,, l0l~)..smpai2 rumah dlm pkol 12 lbih,,mata plak ngntuk smpat la jga lelap laupun jz 30 minutes...rehatkn otak c0z lpas zohor@smbhyang jumaat(bgi kaum laki) bie kna b'ggas ke hotel renaissance plak ad taklimat bgi kmasukan medic di mesir bgi students lpasan spm..ssampai je kt sne t'jmpe plak my woris yg incharge bdak2 ke mesir(aish,,xthu la 2 mmg jodoh bie further study sane ke??)..bie pom c0mpius lgi nie...tp mama ckap lau nk jdi dktor baik pgi oversea trus sbb sni bnyak dugaaan tp kna la struggle bt0i2..xthu lah nie jz 2gu hidayah dari Allah skung nie...kwan2 t0l0ng doa2kan ye...hehe taklimt nie slsai dlam pkol 5.30 ptg gtu,,so time blik 2 mama ajk pi kb mall pi sh0pping skit..smpat la mnjijakkn kaki kt kb mall..fulamakkk mmg ramai glew manusia time 2 + plop sale manyak maaaa~geram nk beli semu tp kami blik ngan tgn kos0ng je bb bie yg gesa mama sruh blik cpat cz xsmbhyang asr lgi..mama xpe la cuti..hahakk,,xnk smbhyg kt kb mall x selesa...so blik la ngan prasaan hmpa..xpe lah len kali bley shopping kan
p/s:pntingkan yg lbey pnting dri yg pnting sbb yg lbey pnting 2 lbey pnting dri yg pnting..(s0lat 5 waktu)tanpa ini semua goyahlah iman kite..


seE nie bukti bie pegi hotel renaissance n mghadiri sesi taklimat medic
ke mesir yg dianjurkan oleh QAS management...

k lah enough for dis time bie nk tdow dah ..esok ad re-test jpj..jz t0k bhagian 2 je..k see y0u next p0st..

Wednesday, March 30, 2011

setulus jAnji

setulus janji ikatan sejati,
membiarkan hari berlalu tanpa hati b'bicara,
tanpa jiwa mengutuskan kata,
tanpa mengizinkan bicara kata,
tulus itu bukan kudus bukan pulus,
bukan hangus bukan putus,
tulus itu halus lagi telus,
usus yang tiada pengutus,
janji itu ungkapan hati,
memungkirinya hilang segala erti,
mengkhianatinya pasti mati,
janji itu tulisan jiwa,
memegang padanya pasti bahagia,
mengingatinya pasti ada suka ada duka,
mengapa kita menyekat kata dari hakikatnya,
menyembunyikan perasaan dari realitinya,
mmbiarkan bulan putus cahaya,
membuatkan bintang hilang kerlipannya,
mungkin kita takut ,
siang betganti malam,
panas berganti hujan,
kasih berganti benci,
tangan b'tepuk tidak berbunyi,
sayang yang d'kejar perpisahan yang mengundang,
hubungan yang d'biba ,
hanya nama bukan pada perasaan,
ukiran indah bukan pada bibirnya,
itu cinta bukan hubungan kasih berangkat,
mengapa tidak kita bersatu,
terus m'biarkan hati m'dpat haknya,
bukan lagi pnipuan atau kekeliruan,
tapi hakikat dan perasaan sebenar ,
biarlah "KESERASIAN" bersama manjadi buktinya...


hurm,,lyan perasaan mlm2 ..nk update blog pom xtau nk post ape so layan je...actually sajak nie ad s0me0ne yg dlu specially bgi kt bie..sajak nie da lme da akhir 2008 lau xslap bie tp bie smpan lgi,,tp skung smua nie hnya tinggl kngan yg manis lam hidup bie..bie xmntak smua nie t'jdi tp..redho je lah papepown hidup nie msti d'truskan lau pape pown t'jdi,,hehehhe..peace:)